Rope skipping, naruhyppely

1.8.2019


Uusi laji tuntitarjontaan! Tunti sopii kaikille, miehille, naisille, pojille ja tytöille. Hyppiminen on hauskaa! Lisäksi se on hyvää luuliikuntaa ja ehkäisee osteoporoosia. Hyppiminen kehittää sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että koordinaatiota, nopeutta ja kestävyyttä.

Uusi laji tuntitarjontaan! Tunti sopii kaikille, lapsille ja aikuisille. Hyppiminen on hauskaa! Lisäksi se on hyvää luuliikuntaa ja ehkäisee osteoporoosia. Hyppiminen kehittää sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että koordinaatiota, nopeutta ja kestävyyttä.

Rope Skipping, eli naruhyppely, on maailmalla suureen suosioon noussut laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja hyppien. Narulla voidaan tehdä mitä tahansa liikkeitä: temppuja, nopeushyppelyitä ja yhteistyöhyppyjä.

Single Rope, eli yksin hyppely, suoritetaan lyhyellä narulla, jota hyppii yleensä yksi henkilö. Joissain hypyissä hyppijöitä voi kuitenkin olla kaksi tai jopa useampia. 

Long Rope tarkoittaa yhtä pitkää narua, jota pyörittää kaksi henkilöä. Hyppijöitä voi olla yksi tai useampia. Pitkän narun sisällä voi hyppiä myös single-naruilla, jolloin vaikeustaso nousee.  

Double Dutch on tekniikka, jossa pyöritetään kahta pitkää narua. Hyppijöitä voi olla yksi tai useampia. Tämä tekniikka on vaikeustasoltaan haastavampi kuin Single Rope ja Long Rope.

 

Liitteet