TUNTIKUVAUKSET

AIKUISTEN RYHMÄT

 

Kuntoa&Kehonhuoltoa Kivenpuiston koulu Nurmijärvi

Tunti on reipasta ja tehokasta liikkumista, joka harjoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihasvoimaa, koordinaatiota, tasapainoa ja nivelliikkuvuutta. Tehokkaat venytykset kuuluvat myös jokaiseen tuntiin. Lihaskuntoa harjoitetaan pääosin omalla kehonpainolla sekä mahdollisesti teemaan sisältyvillä välineillä esim. kuminauhat ja keppi sekä kiertoharjoittelun eri välineistöllä: kahvakuulat, käsipainot ja reaktiotikkaat.  Musiikki on vaihtelevaa ja olennainen osa tuntia.

Kuntoa&Kehonhuoltoa Rajamäen yläaste/Kuntola

Tunti on reipasta ja tehokasta liikkumista, joka harjoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihasvoimaa, koordinaatiota, tasapainoa ja nivelliikkuvuutta. Tehokkaat venytykset kuuluvat myös jokaiseen tuntiin. Osalla tunneista käytetään välineitä: mm. kuminauhat, kepit. Musiikki on vaihtelevaa ja olennainen osa tuntia.

 

Kehonhuoltoa Kivenpuiston koulu Nurmijärvi

Tunti on rauhallista liikkumista ja sopii erinomaisesti myös palauttavaksi tunniksi Kuntoa ja kehonhuoltoa tunnin perään.

 

Vesitreeni

Vesitreeni on tehokasta vedessä toteutettavaa kuntoliikuntaa. Lihasvoiman ja liikkuvuuden kehittäjänä ja ylläpitäjänä vesitreeni on yksi suosituimmista suomalaisista liikuntamuodoista. Vesitreeni sopii niin miehille kuin naisillekin.

 

Chiball

ChiBall on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, jonka perusta on perinteisessä kiinalaisessa 
lääketieteessä. ChiBall yhdistää ainutlaatuisella tavalla väri- ja aromaterapian sekä 
kuuden eri lajien ja menetelmien vaikutukset: TaiJi/Qi gong, ChiBall tanssi, Jooga, Pilates, 
Feldenkrais-menetelmä ja syvärentoutus. ChiBall seuraa vuodenaikojen vaihtelua, 
mikä auttaa osallistujia nauttimaan matkasta kohti harmoniaa, tasapainoa ja hyvinvointia.

 

FlowGymnastics

FlowGymnastics on aikuisten voimisteluliikuntamuoto, joka perustuu tanssilliseen voimisteluun. FlowGymnastics on kehitetty suomalaisen naisvoimistelun pohjalta kaikentasoisille aikuisille harrasteliikkujille. Voimistelusta tutut, monipuoliset liikkeet on muokattu mukavaan ja mielenkiintoiseen muotoon haasteita unohtamatta. Keskivartalosta lähtevä virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja ranganliikkuvuutta. Tunneilla liikutaan paljain jaloin.Voimistelutunti on suunnattu aloitteleville tai vähän voimistelleille lajista kiinnostuneille aikuisille naisille.

FlowGymnastics tunnin lisäksi harjoitellaan tanssillisen voimistelun koreografioita. Tanssillinen voimistelu on kokonaisliikuntaa, joka hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä ja koreografista osaamista. Siinä yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus ja ilmaisullisuus. Voimistelutunti on suunnattu aloitteleville tai vähän voimistelleille lajista kiinnostuneille aikuisille naisille. Ryhmän tavoitteena on esiintyä mm. seuran tapahtumissa. Esiintymiseen osallistuminen ei ole pakollista.