Joukkuevoimistelu (JV)

JOUKKUEVOIMISTELU (JV)

Jokainen liike on osa kokonaisuutta. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun. Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.

 

NuVoLin joukkuevoimisteluryhmät ovat tavoitteellisesti harjoittelevia harrastejoukkuevoimisteluryhmiä. Joukkuevoimistelu on joukkuelaji, joten säännöllinen harjoituksiin osallistuminen on tärkeää. Esiintyminen ja kuviot, vaativat jokaisen osallistumisen esiintymisiin. Ryhmän liikkeet arvioidaan ryhmänä eli harjoitellaan myös liikkeiden yhtäaikaisuutta ja ryhmän taitotason mukaan ohjaaja suunnittelee ohjelmaan vaadittavat pakolliset liikkeet ryhmälle. Treeniasu on Nuvolin sininen treenitoppi sekä mustat trikoot.

 

Joukkue osallistuu keväällä yhteen seuran ulkopuoliseen Stara-tapahtumaan, jossa esiinnytään ryhmänä ja saadaan esityksestä arvio. Lisäksi esiinnytään seuran näytöksissä ja mahdollisesti muissa yhteisesti sovituissa tapahtumissa.

 

Joukkueen omilla tunneilla harjoitellaan ohjelmaa ja siihen liittyvää tekniikkaa. Lisäksi on voimistelun tekniikka tunti torstaisin, jolla käydään läpi voimistelun tekniikkaa, liikkuvuutta ja voimaa. 

 

Kuluja tulee kausimaksun lisäksi ryhmän esiintymispuvun hankinnasta sekä Voimisteluliitolta ostettavasta lisenssistä, jolla pääsee osallistumaan Stara-tapahtumaan.

 

Jokaiselle ryhmälle valitaan yhdysvanhempi toimimaan yhteistyössä ohjaajien ja vanhempien kanssa.  Ryhmälle perustetaan vanhempien WhatsApp-ryhmä.

Joukkueella on mahdollisuus kerätä rahaa toimintaan esim. puffetti-myynnillä. Joukkuevoimisteluryhmät ovat järjestäneet myyntiä joko joulun Stara-tapahtumaan tai kevätnäytökseen. Myynnillä kerätään varoja joukkueen pukuihin tms menoihin kaudelle.

Varainkeruusta ja muusta joukkueen nimissä tapahtuvasta toiminnasta tulee tehdä etukäteen ilmoitus seuran hallitukselle. Joukkueillat ja muu lisätoiminta on vanhempivetoista vastuuvanhemman koordinoimana.