Joukkuevoimistelu

 

Sinisiivet jatkoryhmän harjoitukset alkavat ma 12.8.2024. 
Muiden ryhmien harjoitukset alkavat 26.8.2024.

 

”Jokainen liike on osa harmonista kokonaisuutta. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun. 
Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.”

NuVoLin joukkuevoimisteluryhmät ovat tavoitteellisesti harjoittelevia harrastejoukkuevoimisteluryhmiä. Joukkuevoimistelu on joukkuelaji, joten säännöllinen harjoituksiin osallistuminen on tärkeää. Esiintyminen ja kuviot, vaativat jokaisen osallistumisen harjoituksiin, jotta esitys onnistuu. Ohjaaja suunnittelee ohjelmaan vaadittavat pakolliset liikkeet ryhmän taitotason mukaan.

Ryhmä osallistuu toimintakauden (2024-2025) aikana vähintään yhteen seuran ulkopuoliseen esiintymiseen/kilpailuun. Tämä kuuluu vuosimaksuun.

Kuluja tulee kausimaksun lisäksi 
yhtenäisestä treeniasusta (NuVoLin seuramallisto), esiintymispuvusta sekä 
Voimisteluliiton lisenssistä, (jolla pääsee osallistumaan Stara-tapahtumaan/kisoihin ja suorittamaan JV merkkisuorituksia.)

Mahdolliset lisäkilpailut maksetaan yhdessä joukkueena kerätyillä varoilla tai erillisinä maksuina. Joukkueella on mahdollisuus kerätä rahaa toimintaan, vaikka buffettimyynnillä esim. seuran kevätnäytöksessä. Varainkeruusta ja muusta joukkueen nimissä tapahtuvasta toiminnasta tulee tehdä etukäteen ilmoitus seuran hallitukselle.

Jokaiselle ryhmälle valitaan vastuuvanhempi toimimaan linkkinä ohjaajien ja vanhempien kanssa. Ryhmälle perustetaan vanhempien WhatsApp-ryhmä kimppakyytejä ja muuta informaatiota varten.

Kuva: Suomen Voimisteluliitto / Milla Vahtila


Joukkuevoimistelu 6-8 v.Tiistai klo Uotilan kouluIrina Toropcina / Mette Rajala
Joukkuevoimistelu 8-10v.Nurmijärvi, kirkonkylä

Joukkuevoimistelun merkkisuoritusjärjestelmä


Joukkevoimistelun merkkijärjestelmän tavoitteena on lajissa tarvittavien ominaisuuksien kehittäminen sekä olla tukipakettina ohjaajille ja valmentajille. Merkkijärjestelmä tukee laadukasta ja kehittyvää harjoittelua kaikilla sarjatasoilla. Merkit on tarkoitettu kaikille lajin harrastajille. 

Voit lukea merkkisuoritusjärjestelmästä lisää oheisen painikkeen kautta.