TUNTIKUVAUKSET

PERHELIIKUNTA:

 

Perheliikunta on aikuisten ja lasten energinen ja hauska yhteinen liikuntatunti. Yhdessä temppuillaan, kokeillaan välineitä ja nautitaan liikunnasta.

 

LASTEN  RYHMÄT:

 

Temppujumpat  4-5, 5-6vuotiaille 

Temppuilun, liikkumisen ja leikin kautta lapsen kehonhallinta kehittyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja ja perusliikkeitä (kuperkeikka yms.) 

 

Voimistelukoulu  6-7 ja 7-8-vuotiaille  

Voimistelutunnilla pääset harjoittamaan keskivartalon hallintaa, voimaa, liikkuvuutta ja ketteryyttä hauskojen ja monipuolisten leikkien ja temppujen avulla. Erilaisten ketteryys- ja akrobatioliikkeiden lisäksi tunneilla harjoitellaan perusvoimistelua, tanssillisia sarjoja sekä voimisteluvälinetekniikkaa.

 

Rope Skipping, Naruhyppely

Rope Skipping, eli naruhyppely, on maailmalla suureen suosioon noussut laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja hyppien. Narulla voidaan tehdä mitä tahansa liikkeitä: temppuja, nopeushyppelyitä ja yhteistyöhyppyjä.

Single Rope, eli yksin hyppely, suoritetaan lyhyellä narulla, jota hyppii yleensä yksi henkilö. Joissain hypyissä hyppijöitä voi kuitenkin olla kaksi tai jopa useampia. 

Long Rope tarkoittaa yhtä pitkää narua, jota pyörittää kaksi henkilöä. Hyppijöitä voi olla yksi tai useampia. Pitkän narun sisällä voi hyppiä myös single-naruilla, jolloin vaikeustaso nousee.  

Double Dutch on tekniikka, jossa pyöritetään kahta pitkää narua. Hyppijöitä voi olla yksi tai useampia. Tämä tekniikka on vaikeustasoltaan haastavampi kuin Single Rope ja Long Rope.

Tunti sopii kaikille. Hyppiminen on hauskaa! Lisäksi se on hyvää luuliikuntaa ja ehkäisee osteoporoosia. Hyppiminen kehittää sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että koordinaatiota, nopeutta ja kestävyyttä.

 

Joukkuevoimistelu 8-10v. ja 10-12v.

Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.

Joukkuevoimistelu ohjelman pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.

 

Joukkuevoimistelu ryhmä "Hile"

Hile-ryhmä on tavoitteellisesti harjoitteleva harrastevoimisteluryhmä. Ryhmä on harjoitellut yhdessä kolmen vuoden ajan. Hile on seuran esiintyvä ryhmä, jonka tavoitteena on osallistua erilaisiin voimistelutapahtumiin, viimeksi se osallistui Suomen Gymnaestradaan 2018.

 

Tanssillinen voimistelu 10-12v. sekä  13-17-vuotiaille

Tanssillisen voimistelun tunneilla tehdään erilaisia voimistelullisia tanssisarjoja ja lyhyitä koreografioita. Tunneilla harjoitellaan voimistelun perustaitoja ja akrobatiaa. Tanssillisessa voimistelussa kehittyy peruskunnon lisäksi rytmitaju ja opitaan vartalon hallintaa monipuolisesti. 

 

FreeGym 7-12 ja 12-14-vuotiaille

FreeGym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Siinä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Lajia voi tehdään ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä tai ukona.  

 

Telinevoimistelu Stara ryhmä

Harjoittelemme perusvoimistelua, liikkuvuutta, koordinaatiota ja telinevoimistelun perusliikkeitä (kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsilläseisonta) trampettihyppyjä ja tasapainoa vaativia liikkeitä penkillä

 

Telinevoimistelun Pronssi ryhmä 

Harjoitellaan ja kerrataan telinevoimistelun perusliikkeitä ja siirrytään taitojen kasvaessa koko ajan uusiin liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja -venyttelyn lisäksi kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista sekä voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä ja trampetilla. Kevään aikana tulemme harjoittelemaan mm seuraavia liikkeitä:

Permannolla arabialaista, flikkejä eteen ja taaksepäin sekä erlaisia liikeyhdistelmiä, eteen ja taaksepäin voltteja, siltakaatoja eteen ja taaksepäin ja erilaisia kuperkeikkoja yhdistettynä käsilläseisontaan.

Puomilla kärrynpyörää, käsilläseisontaa, kuperkeikkaa sekä erilaisia hyppyjä ja tasapainoliikkeitä.

Rekillä kieppiä, kiitopyörää, selinheittoja sekä heiluntaa. Hypyssä urhonhypyn alkeita ponnistuslaudalta ponnistaen.

 

Telinevoimistelu Hopea ryhmä

Harjoitellaan ja kerrataan telinevoimistelun vanhoja liikkeitä ja siirrytään taitojen kasvaessa koko ajan uusiin liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja -venyttelyn lisäksi lajinomaisista voima-, kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista sekä voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä ja trampetilla. Kevään aikana tulemme harjoittelemaan mm seuraavia liikkeitä:

Permannolla arabialaista, flikkejä eteen ja taaksepäin sekä erlaisia liikeyhdistelmiä, erilaisia eteen ja taaksepäin voltteja, siltakaatoja eteen ja taaksepäin ja erilaisia kuperkeikkoja yhdistettynä käsilläseisontaan.

Puomilla kärrynpyörää, arabialaista, käsilläseisontaa, kuperkeikkaa sekä erilaisia hyppyjä ja tasapainoliikkeitä.

Rekillä kieppiä, kippiä, erilaisia pyörähdyksiä, selinheittoja sekä korkeaa heiluntaa.

Hypyssä urhonhypyn ja tsukaharan alkeita ponnistuslaudalta/trampetilta ponnistaen.

 

Telinevoimistelu Kulta ja Timantti ryhmät

Kevään aikana harjoitellaan ja kerrataan telinevoimistelun vanhoja liikkeitä ja siirrytään taitojen kasvaessa koko ajan uusiin liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja -venyttelyn lisäksi lajinomaisista voima-, kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista sekä voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä ja trampetilla. Syksyn aikana tulemme harjoittelemaan mm seuraavia liikkeitä:

 

Permannolla arabialaista, flikkejä eteen ja taaksepäin sekä niiden liikeyhdistelmiä, erilaisia eteen ja taaksepäin voltteja, siltakaatoja eteen ja taaksepäin ja erilaisia kuperkeikkoja yhdistettynä käsilläseisontaan.

 

Puomilla kärrynpyörää, arabialaista, käsilläseisontaa, siltakaatoja, kuperkeikkaa sekä erilaisia hyppyjä ja tasapainoliikkeitä.

 

Rekillä kieppiä, kippiä, erilaisia pyörähdyksiä, selinheittoja sekä korkeaa heiluntaa.

 

Hypyssä urhonhypyn ja tsukaharan alkeita ponnistuslaudalta/trampetilta ponnistaen

 

HUOM! Telinevoimistelun jatkoryhmiin valitaan osallistujat taitojen mukaan.

Telinevoimistelun katselmukset järjestetään syksyisin ja keväisin ja tieto ryhmästä tulee henkilökohtaisesti. Katselmuksissa käydään läpi erilaisia liikeitä, joiden pohjalta oma ryhmä ja taitotaso määräytyy.