TUNTIKUVAUKSET

NinjaGym 4-6 -vuotiaille

NinjaGym on tarkoitettu 4-6 vuotiaille taustaan tai taitotasoon katsomatta. Ninjagymissä yhdistyvät  voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Ninjagym -tunnit voivat olla lapsen ensimmäinen kosketus voimisteluun.


Liikuntaleikkikoulut 4-5 -vuotiaille ja 6-vuotiaille

Temppuilun, liikkumisen ja leikin kautta lapsen kehonhallinta kehittyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja ja perusliikkeitä (kuperkeikka yms.) 


Voimistelukoulu  6-8 -vuotiaille  

Voimistelutunnilla pääset harjoittamaan keskivartalon hallintaa, voimaa, liikkuvuutta ja ketteryyttä hauskojen ja monipuolisten leikkien ja temppujen avulla. Erilaisten ketteryys- ja akrobatioliikkeiden lisäksi tunneilla harjoitellaan perusvoimistelua, tanssillisia sarjoja sekä voimisteluvälinetekniikkaa.


Joukkuevoimistelu 6-14 -vuotiaille

Jokainen liike on osa harmonista kokonaisuutta. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun. 
Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.


FreeGym 7-10 ja 11-14 -vuotiaille

FreeGym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Siinä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Lajia voi tehdään ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä tai ukona.  


Akrobatia tunnit 7-10 ja 10-14 -vuotiaille 

Tämä tunti sopii omaksi harrastukseksi tai oheisharjoitteeksi toisen harrastuksen tueksi.

Tunnilla harjoitellaan perusliikuntataitoja; liikkumis-, tasapaino- sekä käsittelytaitoja. Tavoitteena on hauskalla ja motivoivalla tavalla kehittää nopeutta, ketteryyttä ja ponnistuksia sekä voimaa ja liikkuvuutta.

Tuntien tavoitteena on oman kehonhallinnan kehittyminen ja samalla opitaan hauskoja akrobaattisia temppuja. Tunnit rakennetaan osallistujien taso ja kiinnostuksen kohteet huomioiden.


Telinevoimistelun Stara -ryhmä yli 7-vuotiaille

Harjoittelemme perusvoimistelua, liikkuvuutta, koordinaatiota ja telinevoimistelun perusliikkeitä (kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsilläseisonta) trampettihyppyjä ja tasapainoa vaativia liikkeitä penkillä.


Telinevoimistelun Pronssi ja Kupari -ryhmät

Harjoitellaan ja kerrataan telinevoimistelun perusliikkeitä ja siirrytään taitojen kasvaessa koko ajan uusiin liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja -venyttelyn lisäksi kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista sekä voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä ja trampetilla. Tulemme harjoittelemaan mm seuraavia liikkeitä:

Permannolla arabialaista, flikkejä eteen ja taaksepäin sekä erlaisia liikeyhdistelmiä, eteen ja taaksepäin voltteja, siltakaatoja eteen ja taaksepäin ja erilaisia kuperkeikkoja yhdistettynä käsilläseisontaan.

Puomilla kärrynpyörää, käsilläseisontaa, kuperkeikkaa sekä erilaisia hyppyjä ja tasapainoliikkeitä.

Rekillä kieppiä, kiitopyörää, selinheittoja sekä heiluntaa. Hypyssä urhonhypyn alkeita ponnistuslaudalta ponnistaen.


Telinevoimistelun Hopea -ryhmä (jatkoryhmä)

Harjoitellaan ja kerrataan telinevoimistelun vanhoja liikkeitä ja siirrytään taitojen kasvaessa koko ajan uusiin liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja -venyttelyn lisäksi lajinomaisista voima-, kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista sekä voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä ja trampetilla. Kevään aikana tulemme harjoittelemaan mm seuraavia liikkeitä:

Permannolla arabialaista, flikkejä eteen ja taaksepäin sekä erlaisia liikeyhdistelmiä, erilaisia eteen ja taaksepäin voltteja, siltakaatoja eteen ja taaksepäin ja erilaisia kuperkeikkoja yhdistettynä käsilläseisontaan.

Puomilla kärrynpyörää, arabialaista, käsilläseisontaa, kuperkeikkaa sekä erilaisia hyppyjä ja tasapainoliikkeitä.

Rekillä kieppiä, kippiä, erilaisia pyörähdyksiä, selinheittoja sekä korkeaa heiluntaa.

Hypyssä urhonhypyn ja tsukaharan alkeita ponnistuslaudalta/trampetilta ponnistaen.

Telinevoimistelun Kulta -ryhmä (jatkoryhmä)

Kevään aikana harjoitellaan ja kerrataan telinevoimistelun vanhoja liikkeitä ja siirrytään taitojen kasvaessa koko ajan uusiin liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja -venyttelyn lisäksi lajinomaisista voima-, kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista sekä voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä ja trampetilla. Syksyn aikana tulemme harjoittelemaan mm seuraavia liikkeitä:

Permannolla arabialaista, flikkejä eteen ja taaksepäin sekä niiden liikeyhdistelmiä, erilaisia eteen ja taaksepäin voltteja, siltakaatoja eteen ja taaksepäin ja erilaisia kuperkeikkoja yhdistettynä käsilläseisontaan.

Puomilla kärrynpyörää, arabialaista, käsilläseisontaa, siltakaatoja, kuperkeikkaa sekä erilaisia hyppyjä ja tasapainoliikkeitä.

Rekillä kieppiä, kippiä, erilaisia pyörähdyksiä, selinheittoja sekä korkeaa heiluntaa.

Hypyssä urhonhypyn ja tsukaharan alkeita ponnistuslaudalta/trampetilta ponnistaen


HUOM! Telinevoimistelun jatkoryhmiin valitaan osallistujat taitojen mukaan.

Telinevoimistelun katselmukset järjestetään alkusyksystä erikseen ilmoitettavana ajankohtana  ja tieto ryhmästä tulee henkilökohtaisesti. Katselmuksissa käydään läpi erilaisia telinevoimistelun liikeitä, joiden pohjalta oma ryhmä ja taitotaso määräytyy.