Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta

NuVoLi ry


Syntyi Rajamäen Naisvoimistelijat,

vuonna yhdeksäntoistasataa viisikymmentä,

muuttui nimi 1998,

Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta.


Niin kuin veljeksiä 7 Kivellä

on samanverran aiheita seuralla;

Liike, Energia, Aurinko, Ilo, Voima ja Ystävät,

Näistä kumpuaa Unelmat.

Historia

Rajamäen Naisvoimistelijat perustettiin 1950. Toiminta alkoi siis Rajamäeltä ja laajeni sitten Nurmijärvelle. Vähitellen mukaan tulivat jumpat myös Klaukkalassa ja jumppaa alettiin vetämään myös miehille.  Jumpparyhmien levittäytyminen useampaan taajamaan sekä myös miesten mukaan tuleminen aiheutti keskustelua seuran nimestä. Nimenvaihdos Nurmijärven Voimistelu ja Liikunnaksi tuli ajankohtaiseksi v. 1998.


Nykypäivä

NuVoLi toimii jäsenten  terveyden, hyvinvoinnin ja liikkumisen ilon tukemiseksi. NuVoLi luo mahdollisuuksia vauvasta aikuiseen hankkia liikkumisen avulla osaamisen ja ilon tunnetta sekä yhdessä olemisen ja tekemisen riemua. Näin NuVoLi on suoraan vaikuttamassa liikuntataitojen kehittymiseen ja sitä kautta elinikäisiin liikuntatottumuksiin.

NuVoLi on keskisuuri liikuntaseura. Seurassa on jäseniä noin 400. NuVoLi kuuluu Suomen voimisteluliittoon sekä ESLUun (Etelä Suomen Liikunta ja Urheilu). Seuran jumpparyhmiä on Rajamäellä, Nurmijärvellä, Klaukkalassa, Lepsämässä ja Uotilassa.

Seurassamme järjestetään lasten liikuntaryhmiä (lapsia on mukana tällä hetkellä noin 300) ja aikuisten liikuntaa (chiball, kuntoa & kehonhuoltoa ja vesitreenit). Ohjaajia on parikymmentä ja lisäksi useampi varaohjaaja. 

NuVoLi on saanut Suomen Voimisteluliiton tunnustuspalkinnon seuran kehitystyöstä yhtenä viiden muun seuran kanssa v. 2000. Suomen Voimisteluliitto myönsi 11.12.2016 NuVoLille Sinettiseura laatusertifikaatin, joka muuttui Olympiakomitean tähtiseuraksi kevällä 2018.

Seura kehittää toimintaansa selkeän 5-vuotissuunnitelman ja harrastajapolun pohjalta palvelemaan tasapuolisesti kaikkia.

NuVoLi on osallistunut joka neljäs vuosi pidettäviin kansainvälisiin näytösvoimistelutapahtumiin. Olemme myös aina olleet mukana Suomen Voimisteluliiton suurissa kotimaan liikuntatapahtumissa. Viimeisin suuri tapahtuma oli  Suomi Gymnaestrada Tampereella kesäkuussa 2022. Seuraavaksi katseissa siintää kansainvälinen Gymnaestrada Amsterdam kesällä 2023.