Joukkuevoimistelun kokeilutunnit

23.4.2022

Kaikille avoin tutustuminen joukkuevoimisteluun

Maanantaina 16.5 klo 17 NYK:n salissa

6 -8v. klo 17 -17.30 

8 -10 v. klo 17.30 -18.00 

10-12 v. klo 18.00 – 18.30

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Kunhan vain ilmestyy paikalle. :)


MITÄ JOUKKUEVOIMISTELU (JV) ON?

NuVoLin joukkuevoimisteluryhmät ovat tavoitteellisesti harjoittelevia harrastejoukkuevoimisteluryhmiä. Joukkuevoimistelu on joukkuelaji, joten säännöllinen harjoituksiin osallistuminen on tärkeää. Esiintyminen ja kuviot, vaativat jokaisen osallistumisen esiintymisiin, jotta esitys onnistuu. Ryhmän liikkeet arvioidaan ryhmänä eli harjoitellaan myös liikkeiden yhtäaikaisuutta ja ryhmän taitotason mukaan ohjaaja suunnittelee ohjelmaan vaadittavat pakolliset liikkeet ryhmälle.

 Joukkue osallistuu mahdollisuuksien mukaan  seuran ulkopuoliseen Stara-tapahtumaan tai cup-harrastekilpailuun, jossa esiinnytään ryhmänä ja saadaan esityksestä arvio. Tämä kuuluu kausimaksuun. Lisäksi esiinnytään seuran näytöksissä ja mahdollisesti muissa yhteisesti sovituissa tapahtumissa tai kilpailuissa.

 Joukkueen omilla tunneilla harjoitellaan ohjelmaa ja siihen liittyvää tekniikkaa sekä liikkuvuutta ja voimaa. 

 Kuluja tulee kausimaksun lisäksi yhtenäisestä treeniasusta (NuVoLin seuramallisto),

ryhmän esiintymispuvun hankinnasta sekä Voimisteluliitolta ostettavasta lisenssistä, jolla pääsee osallistumaan Stara-tapahtumaan tai kisoihin. Mahdolliset lisäkilpailut maksetaan yhdessä kerätyillä varoilla, joukkueena.

 Jokaiselle ryhmälle valitaan yhdysvanhempi toimimaan yhteistyössä ohjaajien ja vanhempien kanssa. Ryhmälle perustetaan vanhempien WhatsApp-ryhmä.

Joukkueella on mahdollisuus kerätä rahaa toimintaan esim. puffetti-myynnillä. Joukkuevoimisteluryhmät ovat järjestäneet myyntiä joko joulun Stara-tapahtumaan tai kevätnäytökseen. Myynnillä kerätään varoja joukkueen pukuihin tms menoihin kaudelle.

Varainkeruusta ja muusta joukkueen nimissä tapahtuvasta toiminnasta tulee tehdä etukäteen ilmoitus seuran hallitukselle. Joukkueillat ja muu lisätoiminta on vanhempivetoista yhdysvanhemman koordinoimana hän toimii linkkinä ohjaajien  ja vanhempien välillä.


JOUKKUEVOIMISTELU:

”Jokainen liike on osa kokonaisuutta. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun. Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.”